2021-05-27

Hedin Bil förvärvar BilMånssons Fordverksamhet i Halmstad och Värnamo

I.A. Hedin Bil AB förvärvar BilMånsson i Halland AB samt BilMånsson BC AB. Övertag sker den 1 juli och verksamheten inom BilMånsson kommer successivt integreras med Hedin Bils befintliga Ford samt JLR-verksamhet.

BilMånsson i Halland AB är Fordåterförsäljare med två Ford Store-anläggningar i Halmstad respektive Värnamo. BilMånsson BC AB är återförsäljare av Jaguar och Land Rover med en anläggning i Halmstad, där man delar anläggning med Ford.

Anderz Larqvist, VD Hedin Mölndal Bil AB, säger: ”Vi fortsätter vår målmedvetna satsning på Ford i Sverige, och är stolt över möjligheten att driva vidare en mycket bra bilhandlare i Sverige. BilMånsson är ett fint komplement till våra befintliga anläggningar. Här kan Fordkunden hitta allt märket har att erbjuda. Här erbjuds både försäljning av nya och begagnade Fordbilar, service- och verkstadstjänster, bildelar, tillbehör och däckhotell. Allt för att erbjuda en så bra upplevelse som möjligt kommer Hedin Bil, till den redan framgångsrika verksamheten, att kunna tillföra koncerngemensamma funktioner och tjänster, vilket ytterligare kommer stärka utbudet för Fordkunderna i Halmstadområdet. Målsättningen är att fortsatt vara en av de ledande marknadsplatserna för bilar och bilrelaterade tjänster i regionen.”

Clas Månsson, VD och ägare till BilMånsson säger: ”Efter 99 år och genom 3 generationer har familjebolaget BilMånsson drivit bilhandel men efter noggranna överväganden valt att gå vidare. Vi har gjort en fantastisk resa med Ford och lämnar branschen som en av Sveriges mest framgångsrika Ford återförsäljare.”

Anläggningarna kommer totalt sysselsätta ca 50 personer och man beräknar sälja ca 1 200 fordon årligen. Fordanläggningen i Halmstad omfattar 6 500 m2 och anläggningen i Värnamo 3 500 m2. Dessa blir de tolfte och trettonde anläggningarna som saluför Ford inom Hedin Bil.

Tillträde är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.


Kontakta oss
Aktuella nyheterVillkor Datasäkerhet Karriär