Ford presenterar nya, lyxiga Galaxy

2015-04-08
Göteborg, den 2 april 2015 – Ford presenterar idag nya Ford Galaxy, en rymlig, bekväm och tekniskt avancerad storbil för upp till sju personer. 
Den nya modellen, som visar upp företagets senaste globala formspråk med en sofistikerad grill och slimmade strålkastare, bjuder på sju säten i full storlek. Men en enkel knappfunktion, en nyhet i detta segment, reglerar men tredje sätesraden så att man kan välja att ha plats för många personer eller mycket bagage. 
Fords Mulitkontursäten med massagefunktion ger personer i framsätet en extra behaglig upplevelse, medan den nya bakre hjulupphängningen, med integrallänk, gör resan både mjukare och tystare för passagerarna bak. Nya Galaxy är fullmatad med funktioner som underlättar för föraren både i stadskörning och på motorvägen:

  • Nya Ford Galaxy, en storbil med lyxkänsla, erbjuder upp till sju personer praktiska innovationer, klassledande förfining och avancerade system för förarassistans.
  • Galaxy har en fått sofistikerad exteriör med slimmade strålkastare, förhöjda sidolinjer och stora glasytor. Bland de exklusiva funktionerna finns ett skjutbart panoramaglastak.
  • Insidan är enklare än någonsin att anpassa till antal passagerare eller mängden bagage med, som segmentets första modell, en tredje sätesrad som kan fällas upp respektive ned med en enda knapptryckning.
  • Golvets smarta utformning gör det enklare att stiga in och ut ur bilen, och den andra sätesraden kan med en enkel rörelse lutas och skjutas framåt så att man lätt kommer åt den tredje raden. 
  • Passagerarna färdas bekvämt tack vare Multikontursäten och en bakre hjulupphängning med integrallänk.
  • Med den nya intelligenta hastighetsbegränsaren kan Galaxy hjälpa förare att hålla fartgränserna och slippa dyra böter, medan det bländningsfria helljuset underlättar mörkerkörning.
  • Fords adaptiva styrning ger nya Galaxy ännu bättre manöverförmåga och precision. EcoBoost-bensinmotorer och TDCi-dieslar, däribland en 210-hästars dubbel turbo, sörjer för problemfri körning.
  • Intelligent hastighetsbegränsning, som när den är aktiverad läser av trafikskyltar och anpassar gasen så att föraren inte överskrider fartgränserna och riskerar att få böter.
  • Pre-Collision Assist med fotgängarskydd, som lindrar följderna av vissa frontalkrockar mellan bilar och fotgängare och, beroende på hastighet, även kan hjälpa föraren att helt undvika sådana olyckor.
  • Bländningsfritt helljus för de adaptiva LED-strålkastarna, som upptäcker framförvarande fordon och bländar av det ljus som skulle kunna störa andra förare samtidigt som andra områden förblir maximalt upplysta.

Pressmeddelanden, relaterat material, foton och filmklipp finns på www.fordmedia.eu och www.media.ford.com. Följ oss på www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från FordStore BilMånsson

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från FordStore BilMånsson


Omdömen