FordStore BilMånsson utmanar bilbranschen till ökad jämställdhet - Anställer höggravid kvinna

2016-09-30

Det talas mycket om jämställdhet på arbetsplatser och på många sätt har Sverige kommit långt, men inom bilbranschen är det fortfarande en bit kvar. Likt de flesta företag inom samma industri har Halmstadsbaserade FordStore BilMånsson långt fler manliga än kvinnliga anställda men strävar efter att jämna ut skillnaden.

- Kvinnor har ofta ett annat synsätt som gör att vi kan nå ut till en bredare publik samt bidra till en mjukare jargong inom företaget. Bilbranschen är alldeles för mansdominerad och vi vill hjälpa även kvinnor att utveckla sitt bilintresse, säger FordStore BilMånssons VD Clas O Månsson.

FordStore som innebär att bilhallen fick sig ett ordentligt lyft för att göra modeller så som Ford Mustang, Ford Vignale och Ford Edge rättvisa har blivit en upplevelse i sig. Bland annat finns möjligheten att tillsammans med kundens önskemål bygga upp en bil från grunden i full storlek och nästan iscensätta hur kunden kör iväg med den. På en annan skärm visas alla tekniska lösningar så som exempelvis parkeringsassistans.

FordStore BilMånsson har fått en stor framgång med Ford Mustang vilket har gjort dem till den ledande Mustangåterförsäljaren som ligger på 1:a plats på försäljningslistan i Europa.Med en intensiv kommunikation för en fortsatt topplacering, samt för att ligga i framkant i den digitala världen valde FordStore BilMånsson att anställa en person inom marknadsföring. Tjänsten var tidigare delvis outsourcad, samt utplacerad på ett antal anställda inhouse.

Victoria Stenholm, 32 år, som senast kommer från IT-branschen där hon arbetat med liknande uppgifter, anställdes därför som marknadskoordinator.

- Det händer mycket spännande inom FordStore BilMånsson och med Fords produkter, som exempelvis Ford Sveriges ompositionering av varumärket där man utgår från företagets rötter i USA. Nyligen lanserade dessutom Ford en varumäkeskampanj som mynnat ut i en rikstäckande utomhuskampanj, sponsorskap samt premiären av en ny YouTube-serie, Swedes on the Edge. Jag hoppas att med min anställning kunna nå ut med vårt budskap än mer, med nya ögon och idéer, säger Victoria.

Anställningen påbörjades i slutet på september vilket i sig inte är något speciellt, men anställningen blir ändå ganska unik. Victoria kommer att bli en av få kvinnor i en mansdominerad bransch. Hon påbörjar även sin anställning som höggravid och trots lagar om jämställdhet drar sig tyvärr många företag idag från att anställa kvinnor i en viss ålder och än mer, de som redan är gravida.

- FordStore BilMånsson är ett familjevänligt företag och en graviditet ska aldrig ligga i vägen för en anställning där man hittat rätt person. Ledigheten är trots allt bara under en begränsad period medan man kan ha nytta av en bra anställd under lång tid framöver, säger Clas.

FordStore BilMånsson i Halland AB är ett privatägt bilföretag i tredje generationen, med för närvarande 53 anställda i Halmstad. Omsättningen under 2016 är redan på väg mot 300 miljoner. Företaget är auktoriserad Ford-återförsäljare i sydvästra Sverige med försäljning av Ford Person- och Transportbilar, serviceåtagande, försäljning av begagnade bilar samt fullserviceverkstad.

För mer information, kontakta Clas O Månsson, VD FordStore BilMånsson, mobil: 0708-554 555, mail: [email protected] 

Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från FordStore BilMånsson

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från FordStore BilMånsson


Omdömen