BilMånsson hjälper unga trainees få en plats i The Tall Ships Races

2017-06-22

Mellan den 30 juni till 3 juli kommer the Tall Ships Races, en av världens största segeltävlingar, till Halmstad. BilMånsson är huvudsponsor och hjälper unga trainees få en chans att delta i tävlingen. I samband med eventet presenterar BilMånsson också Tall Ship Race Edition-bilar, liksom helt Nya Ford Fiesta.

The Tall Ships Races är en internationell havskappsegling för seglande och marina fartyg. Tävlingen bygger på att en basbesättning kompletteras med trainees som seglar olika delsträckor. BilMånsson i Halland, som engagerar sig för andra gången då Halmstad är med som värdhamn, ser detta som en chans att hjälpa ungdomar som kanske inte har möjlighet att delta på egen hand.

– Det ska bli riktigt kul att se våra trainees segla ut på havet i denna historiska fartygsskatt. Här får de lära sig sjömanskapets alla konster och komma tillbaka med nya viktiga erfarenheter. Vi vet sedan tidigare tävlingar att de som följer med kommer tillbaka med lärdomar som kan leda till nya vägval i livet. För oss är detta också ett viktigt integrationsprojekt så när vi väljer våra trainees försöker vi hitta en mix av personer med olika etnisk bakgrund, såväl som kön, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson i Halland.

Ett hållbart och miljödiplomerat event
The Tall Ships Races och eventet runtom är miljödiplomerat, vilket innebär att miljö- och hållbarhetstänk vävs in i evenemanget med syftet att skapa ett event med minsta möjliga miljöpåverkan och med så stor nytta för samhället som möjligt. För BilMånsson, som har en tydlig miljöprofil, går därför eventet hand i hand med företagets miljösyn.

– Det är väldigt viktigt för oss att de olika event och aktiviteter vi engagerar oss i har ett genomarbetat miljötänk, då detta är något som genomsyrar hela BilMånssons verksamhet. Fartygen i sig belastar inte miljön, och vi är stolta över Halmstads miljöarbete och att detta event nu är miljödiplomerat, säger Clas Månsson.

Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från FordStore BilMånsson

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från FordStore BilMånsson


Omdömen